Nadszedł ten czas w roku kiedy w domu pachnie grzybami, barszczem, wanilią, makiem i choinką :)
Choć nie ma śniegu to mam nadzieję, że mimo wszystko będzie pięknie!
Przygotowania dobiegają już końca.
Upiekłam sernik, ugotowałam barszcz, zrobiłam śledzie w sosie musztardowym i śmietanie, ulepiłam pierogi!
To mój tegoroczny wkład w tego roczną Wigilię.
Barszcz cudownie prosty i pięknie pachnący z przepisu Liski.
A składniki na śledzie w śmietanie to:
- 1 opakowanie filetów z matjasa;
- śmietana 22%;
- 1/2 jabłka;
- 1 mała cebula;
- 2 łyżeczki chrzanu;
- sok z cytryny;
- sól, pieprz, koperek
Pokroić, wymieszać, doprawić i ukryć w lodówce dwa dni wcześniej!