piątek, 23 grudnia 2011

Świątecznie

Nadszedł ten czas w roku kiedy w domu pachnie grzybami, barszczem, wanilią, makiem i choinką :)
Choć  nie ma śniegu to mam nadzieję, że mimo wszystko będzie pięknie!
Przygotowania dobiegają już końca. 
Upiekłam sernik, ugotowałam barszcz, zrobiłam śledzie w sosie musztardowym i śmietanie, ulepiłam pierogi!
To mój tegoroczny wkład w tego roczną Wigilię.
Barszcz cudownie prosty i pięknie pachnący z przepisu Liski.
A składniki na śledzie w śmietanie to:
  • 1 opakowanie filetów z matjasa;
  • śmietana 22%;
  • 1/2 jabłka;
  • 1 mała cebula;
  • 2 łyżeczki chrzanu;
  • sok z cytryny;
  • sól, pieprz, koperek
Pokroić, wymieszać, doprawić i ukryć w lodówce dwa dni wcześniej!


Wszystkiego Dobrego!!!

3 komentarze:

  1. Uwielbiam śledzie ;). Zwłaszcza w śmietanie, a do tego pyry w mundurkach... Fajny ten przepis :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkiego dobrego kochana!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki dzięki :)
    Alucha śledź z ziemniakami - jedno z ulubionych dań mojego taty :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń