Składniki :
- garść liści młodego szpinaku;
- garść gotowej mieszanki sałat;
- 3 filety anchois;
- 1/2 mozzareli;
- 4 pomidorki koktajlowe;
- 2 kromki chleba razowego na grzanki;
- 11/2 łyżki oliwy czosnkowej
- 1 łyżka octu balsamicznego;
- pieprz, bazylia, trochę startego parmezanu
Tak naprawdę robienie sałaty to tylko i wyłącznie wymieszanie wszystkich składników i doprawienie ich do smaku.
Posiekajcie fileciki anchois, mozzarellę oraz pomidorki koktajlowe w dowolnej wielkości kawałki. Chleb trzeba pokroić w kostkę i delikatnie zrumienić na patelni posypując go bazylią. Sałatę i szpinak przełóżcie do miski i polejcie sosem przygotowanym z oliwy i octu balsamicznego. Kiedy pokryje on całą zieleninę dołóżcie resztę składników i delikatnie wymieszajcie, najlepiej własnymi dłońmi, wtedy macie pewność, że każdy składnik oblepi się sosem. Na koniec doprawcie pieprzem i bazylią oraz posypcie odrobinę parmezanem.
I już!
SMACZNEGO!!!
yami! :)
OdpowiedzUsuń