Wiosna to również wzmożone ruchy towarzyskie a co za tym idzie więcej pobytu w kuchni ;)
Pisałam już chyba kiedyś, że bardzo lubię tortille w różnej postaci. Na zimno, na ciepło i z takim nadzieniem na jakie mamy w danym momencie ochotę. Dzisiejsza przekąska to Quesadille z szynką szwarcwaldzką podane z salsą z awokado. A do nich pyszne zimne piwo!
Potrzebujesz:
- 4 pszenne tortille;
- kilka plasterków szynki;
- dwie dymki;
- ser żółty starty;
- 1 czerwoną papryczkę chilli
- 1 awokado;
- 1 pomidora;
- 1/2 cebuli;
- 1/2 papryczki chilli;
- garść kolendry
Na rozłożonej tortilli ułóż plastry szynki,posyp posiekaną dymką, papryczką chili i serem żółtym. Złóż na pół i grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Uważaj żeby nie przesadzić bo spalisz tortille.
Aby zrobić salsę wystarczy tylko pokroić w kostkę wszystkie składniki,wymieszać i doprawić do smaku solą,pieprzem i sokiem z limonki.
Gotowe!
Aha teraz tylko trzeba otworzyć zimne piwo :)
SMACZNEGO!!!
pycha! :D
OdpowiedzUsuń