W śmietanowym, oblepiającym go sosie. Od dawna chciałam taki przyrządzić.
Zrobiłam, posmakowałam i szukam dalej. Nie powiem - było pyszne, ale to nie ten smak,
o którym myślałam.
Może Wam uda się odnaleźć w nim swój smak.
Zapraszam na
Spaghettiz kurkami
Składniki:
- 200- 250 g świeżych kurek;
- 1 mała cebula;
- 1 opakowanie śmietany 18%;
- 1 łyżka soku z cytryny;
- 1/2 opakowania makaronu;
- sól, pieprz, parmezan, szczypiorek lub natka
Mocno i do smaku. Nie należy żałować soli i pieprzu. Całość gotujemy na patelni około 10 minut aż sos zrobi się gęsty i kremowy. Dodajemy wtedy ugotowany makaron i delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy tak aby został cały oblepiony sosem. Podajemy i posypujemy serem oraz natką lub szczypiorkiem.
SMACZNEGO!!!!
ooo zmiana layoutu!:)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń