Na nie-zimową szarugę i zabieganą codzienność.
Czekam na śnieg, na to żeby pokazać go córce, ulepić z nią bałwana, pójść na sanki.
Myślę o pieczeniu pierniczków i ciastek z reniferowymi dekoracjami....
Lubię święta a odkąd zaczełam gotować planuję jaki będzie mój wkład w wigilijną kolację. Znalazłam fajny i prosty przepis na śledzia w śmietanie, torcik makowy, sernik....
A dziś lekka Sałatka z pieczoną papryką.
Składniki:
- 2 czerwone papryki;
- opakowanie rucoli;
- uprażone pestki słonecznika;
- ser feta lub kozi
- ocet balsamiczny
Papryki myjemy, przekrajamy na pół, wydrążamy i pieczemy w 200 C przez około 20 minut.
Rucolę wrzucamy do miski, układamy na niej pokrojoną upieczoną paprykę, posypujemy serem i pestkami słonecznika. Skrapiamy octem balsamicznym. I gotowe.
SMACZNEGO!!!
piękne kolory!
OdpowiedzUsuń