wtorek, 6 grudnia 2011

soczyste kolory

Na nie-zimową szarugę i zabieganą codzienność.
Czekam na śnieg, na to żeby pokazać go córce, ulepić z nią bałwana, pójść na sanki.
Myślę o pieczeniu pierniczków i ciastek z reniferowymi dekoracjami.... 
Lubię święta a odkąd zaczełam gotować planuję jaki będzie mój wkład w wigilijną kolację. Znalazłam fajny i prosty przepis na śledzia w śmietanie, torcik makowy, sernik.... 

A dziś lekka Sałatka z pieczoną papryką.
Składniki:
  • 2 czerwone papryki;
  • opakowanie rucoli;
  • uprażone pestki słonecznika;
  • ser feta lub kozi
  • ocet balsamiczny

Papryki myjemy, przekrajamy na pół, wydrążamy i pieczemy w 200 C przez około 20 minut.
Rucolę wrzucamy do miski, układamy na niej pokrojoną upieczoną paprykę, posypujemy serem i pestkami słonecznika. Skrapiamy octem balsamicznym. I gotowe.


SMACZNEGO!!!




 

1 komentarz: