W przypadku tego ciasta nie było takiego problemu, gdyż to nie jest zwykłe, kruche - jego bazą jest twaróg.
Byłam mile zaskoczona z efektu i cieszę się, że wpadłam na ten przepis.
A znalazłam go tu.
Składniki:
- 250 g twarogu;
- 3 łyżki masła;
- szklanka mąki;
- cukinia;
- 1/2 papryki zółtej i czerwonej ;
- 1/2 czerwonej cebuli;
- trochę papryki chli;
- sól, pieprz, oregano, bazylia
Twaróg mieszamy z mąką, masłem oraz solą. Zagniatamy, a właściwie wyrabiamy. Wylepiamy foremkę do tarty i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ( 200' C) na około 15 min. do momentu aż się zarumieni.
W międzyczasie podsmażamy na patelni przyprawione warzywa. Układamy je na podpieczonym spodzie. Ja zanim ułożyłam warzywa starłam najpierw trochę sera żółtego. Całość wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy około 25 minut. I gotowe.
Niezwykle szybki i proste, a jakie smaczne!!!
Smacznego!!!