Na dwa sposoby.
Główny składnik oprócz jajek to wędzony łosoś.
Idealny na szybki obiad czy pożywne śniadanie!
Omlet ze szpinakiem i łososiem
- 2 jaja;
- garść liści świeżego szpinaku baby;
- trochę startego parmezanu;
- kilka kawałków łososia;
- sól i pieprz

- 2 jaja;
- kilka kawałków łososia;
- kawałek białego sera;
- 2 łyżki jogurtu naturalnego;
- kilka plastrów ogórka zielonego;
- kilka piórek czerwonej cebuli;
- sól i pieprz
Jaja rozmącamy z łyżką mleka, solimy.
Dodajemy szpinak, parmezan, pokrojonego łososia i wlewamy na patelnię.
Smażymy na wolnym ogniu tylko z jednej strony i zdejmujemy gdy góra zetnie się do takiej konsystencji, która nam odpowiada. Składamy na pół i zdejmujemy na talerz.
Tak samo jak przy pierwszym omlecie, jaja rozmącamy z łyżką mleka, solimy i wylewamy na patelnię.
W miseczce ucieramy ser biały z jogurtem naturalnym, doprawiamy.
Omlet przekładamy na drugą stronę. Twarożek nakładamy na usmażoną już stronę, dodajemy łososia i składamy na pół. Gotowy zsuwamy na talerz, delikatnie rozchylamy i układamy na wierzchu ogórka oraz czerwoną cebulę.
i gotowe!
SMACZNEGO!!!
Wiesz jak dawno nie jadłam omletu?! Dzięki Twoim pomysłom chyba to się zmieni :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Eljotynko :)
U mnie te omlety nie bez powodu ;)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że nabrałaś chęci!
Twoja ostatnia sałata - wyborna!
Pozdrawiam!