Składniki:
- mieszanka sałat -> u mnie z rucolą;
- 1 grillowana żółta papryka;
- 1/2 grillowanego bakłażana;
- 1/2 grillowanej cukinii;
- ser feta;
- oliwki;
- sos winegret
i cukinia trochę mniej niż papryka. Gdy warzywa będą się grillować, wsypcie sałatę do miski, pokruszcie ser, wrzucie oliwki potem dodajcie gotowe warzywa.
Sos winegret:
1 łyżka soku z cytryny;
1 łyżka musztardy;
4 łyżki oliwy z oliwy;
sól i pieprz
W cytrynie rozpuszczamy sól, dodajemy musztardę a na końcu oliwę i pieprz. Gotowym sosem polewamy sałatę.
Sałata jest łagodna, cukinia i bakłażan po grillowaniu mają słodkawy smak, dlatego jeśli lubicie ostrzej to radze pokombinowac z sosem, aby był trochę bardziej wyrazisty
w smaku!
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz