Pozostałe składniki to :
- 1 duży ziemniak;
- 5 średnich pieczarek;
- 1 awokado;
- 1/2 główki sałaty lodowej;
- 250 ml maślanki;
- 2 łyżki sosu worchestershire;
- 2 łyżeczki musztardy;
- 1 łyżka octu winnego;
- sól, pieprz, rozmaryn
Dla Niej :
Połowę piersi, wyjętą z marynaty grilluj w piekarniku około 40 minut. Gdy wystygnie rozerwij ją palcami na kawałki różnej wielkości i wrzuć do miski z pokrojoną sałatą i awokado. Na patelni usmaż 4 plasterki wędzonego boczku tak aby był chrupiący. Gdy będzie gotowy połam go na kawałki i dodaj do sałatki. Tłuszcz, który się z niego wytopił połącz z musztardą i octem winnym. Powstałym sosem polej sałatkę. Możesz ją posypać jeszcze natką pietruszki lub szczypiorkiem!
Dla Niego :
Drugą połówkę pokrój na kawałki średniej wielkości i każdy z nich zawiń w plasterek wędzonego boczku. Powstaną mini roladki. Usmaż je na patelni wraz z pokrojonymi na plasterki pieczarkami. W między czasie włóż do piekarnika ziemniaka owiniętego w folię aluminiową i piecz go około godziny. Gdy ziemniak się upiecze, a roladki i pieczarki usmażą, danie jest gotowe. Można zasiąść do wspólnego obiadu, którego przygotowanie nie zajęło całego dnia!
SMACZNEGO!!!
* sałatka z przepisu Nigelli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz