Jednym z nich są faszerowane warzywa, tym razem będzie to papryka. Czerwona.
Potrzebujesz:
- 1 lub 2 a nawet 3 papryki w zależności od tego ile osób chcesz nakarmić;
- 25 dag mieszanego mięsa mielonego (podaję ilość potrzebną do przygotowania jednej papryki)
- 1/2 czerwonej cebuli;
- 3-4 pieczarki;
- 2-3 łyżki krojonych pomidorów z puszki;
- sól, pieprz oraz inne ulubione przyprawy;
Mięso mielone podsmażasz, gdy przestanie być czerwone dodajesz cebulę i pieczarki. Gdy zmiękną zagęszczasz nadzienie pomidorami z puszki i doprawiasz. Następnie nadziewasz nim przekrojoną na pół paprykę, posypujesz żółtym serem i wkładasz do piekarnika w naczyniu żaroodpornym na około 20 minut.
Gdy jest gotowe, wyjmujesz, podajesz i cieszysz się resztą wolnego czasu!
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz