wtorek, 8 lutego 2011

szybko szybko

Są dni kiedy gotuję leniwie, tu zamieszam, tam posiekam, doprawię i zastanowię się nad tym, co by tu jeszcze dodać lub zmienić. Lecz nie ukrywajmy - w życiu codziennym każdej matki liczy się czas, a co za tym idzie dania szybkie i łatwe do przyrządzenia - gdzieś pomiędzy zmianą pieluchy, powrotem z przedszkola czy odrabianiem lekcji.
Jednym z nich są faszerowane warzywa, tym razem będzie to papryka. Czerwona.
Potrzebujesz:
  • 1 lub 2 a nawet 3 papryki w zależności od tego ile osób chcesz nakarmić;
  • 25 dag mieszanego mięsa mielonego (podaję ilość potrzebną do przygotowania jednej papryki)
  • 1/2 czerwonej cebuli;
  • 3-4 pieczarki;
  • 2-3 łyżki krojonych pomidorów z puszki;
  • sól, pieprz oraz inne ulubione przyprawy;
I robisz to tak :
Mięso mielone podsmażasz, gdy przestanie być czerwone dodajesz cebulę i pieczarki. Gdy zmiękną zagęszczasz nadzienie pomidorami z puszki i doprawiasz. Następnie nadziewasz nim przekrojoną na pół paprykę, posypujesz żółtym serem i wkładasz do piekarnika w naczyniu żaroodpornym na około 20 minut.
Gdy jest gotowe, wyjmujesz, podajesz i cieszysz się resztą wolnego czasu!
 SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz